top of page

Desinfektion med oxiderande elektrolysvatten 2,5 pH

Starkt surt vatten med pH 2,5 har mycket potenta antibakteriella egenskaper med oxidations/reduktionspotential (ORP) på över 1100 mV. Sedan år 2002 är det starkt sura vattnet officiellt godkänt för desinfektion av livsmedel av det Japanska ministeriet för hälsa, arbete och välfärd. Detta vatten används med fördel på följande vis:

 

  • Skölj livsmedel, skärbrädor och bänkskivor för att desinficera.

  • Som munvatten. Genom att gurgla med detta vatten dör bakterierna i både mun och hals som orsakar halsont, dentala infektioner och hål (skölj munnen med neutralt vatten när du är klar).

  • Spraya på mindre skärsår och skrubbsår för att förhindra infektion.

    Det kommer även att bidra till att stoppa blödning och kontrollera smärta. 

  • Blötlägg eller lägg omslag vid nagelsvamp, fotsvamp och liknande åkommor. Detta påskyndar tillfrisknandet från externa mikrobiella infektioner.

Varning för känsliga bilder på patienter efter 11 min...

Stark surt vatten används på sjukhus för att minska spridningen av bakterier. Först och främst genom handtvätt då händerna är den största bakteriespridaren, men även genom desinfektion av medicinsk utrustning och arbetsytor. Så glöm inte att använda det starka sura vattnet när du rengör i köket och runt om i huset. Se till att alltid ha surt vatten tillgängligt i en mörk sprayflaska i kylskåpet, där det håller sig längre på grund av mörker och kyla.

"The 2.5 pH Acidic Water destroys bacteria in 30 seconds and disinfects wounds instantly. It is used in hospitals and clinics to sterilize hands and surgical equipment".

bottom of page